dji-inspire-1-raw.jpg dji-inspire-1-raw.jpg dji-inspire-1-raw.jpg dji-inspire-1-raw.jpg dji-inspire-1-raw.jpg dji-inspire-1-raw.jpg

DJI Inspire 1 Raw

48 890 kr
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Produktbeskrivning:

Kontakta GripenTrade innan köp av denna vara!

 • 360° kamerarotation
 • Filmar och fotograferar i RAW-format
 • Löstagbar 512 GB SSD för filmlagring
 • Zenmuse X5R-kamera med utbytbart objektiv
DJI Inspire 1 RAW är en professionell drönare med kamera av absoluta toppklass. Nya Zenmuse X5R har utbytbart objektiv och filmar och fotograferar i råformat vilket ger oändliga möjligheter till efterbearbetning av videon och levererar resultat värdiga yrkesfotografer och filmmakare. Med dubbla handkontroller kan man dela upp arbetet med att styra flygningen och kamerakontrollen till två personer.

En drönare för proffsen

En drönare/quadrocopter med en kamera som filmar i 4K Raw kan vara för dig som är filmfotograf, dokumentärfilmare, naturfotograf, gör musikvideos, reklamfilmer eller husfilmer till mäklarfirmans husvisningar, likväl för dig som ställer extremt höga krav på både drönare och kamera, och vill ha det bästa möjliga.
DJI Inspire 1 RAW är en flygande filmkamera för professionellt bruk där man vill ha film av biokvalitet, samma kontroll över kameran som med en vanlig filmkamera, samt möjligheten till avancerad redigering och bearbetning efteråt. Kombinerat med möjligheten till stadiga, högtflygande filmningar i perspektiv som bara drönare kan åstadkomma, så har du ett instrument som tar ditt filmskapande till helt nya nivåer. Bokstavligt talat.

Drönaren - Inspire 1

DJI Inspire 1 är världens minsta och enklaste lösningen för professionellt filmskapande. Den kombinerar DJIs enastående kunskap inom drönarteknologi med fototeknik i världsklass. Oavsett om du är en professionell fotograf eller en Hollywood-filmare, så är Inspire 1 redo att ta ditt arbete till nya höjder. Helikopterkroppen är skapad för att vara lätt och tålig med en aerodynamisk design som är lättmanövrerad. Armarna är tillverkade i kolfiber som ger styrka och ökad stabilitet medan samma geometri som i föregående Z-blade-serie har använts, som är känd för aerodynamisk effektivitet, för att garantera den optimala flygupplevelsen. Benen lyfts automatiskt upp efter uppstigning för att inte hindra sikten från kameran.
Oavsett hur drönaren flyger kommer filmningen vara mjuk och följsam tack vare gimbal-stativet med den avancerade 3-axliga kamerastabiliseringen som håller kameran stadig och stabil.

Nya motorer och propellrar

Inspire 1 har utrustats med nya, specialutvecklade propellrar och motorer för att hålla drönaren snabb och smidig. De nya motorerna ökar kraften med över 30% jämfört med den ursprungliga Inspire 1, vilket säkerställer responsiv och korrekt flygning även när du använder de tyngre kamerorna i Zenmuse X5-serien.

En ny låsmekanism gör det snabbare och enklare att montera och byta rotorer. Den nya konstruktionen bidrar också till extra säkerhet och förlänger livslängden på rotorerna.

Intelligenta flyglägen

DJI Inspire riktar sig inte till nybörjare men har flera intelligenta funktioner och flyglägen som underlättar flygningen även för den mindre erfarne piloten. Dessa flyglägen låter dig också överlåta flygningen till drönaren medan du kan fokusera på filmningen och fånga sekvenser som ser ut att ha flera timmars träning bakom sig.
DJI kombinerar friheten att själv styra och kontrollera drönaren i luften, med tryggheten och bekvämligheten av flera intelligenta funktioner kan ta över och sköta flygningen när man blir osäker eller behöver lägga all fokus på kameran.

Follow me

Stoppa fjärrkontrollen i ryggsäcken medan du susar ner för skidbacken, cyklar, springer, klättrar eller paddlar kanot och drönaren kommer följa efter dig automatiskt. Inspire 1 kommer fånga hela ditt äventyr från luften utan att du behöver röra handkontrollen.

Course Lock

Genom att aktivera Course Lock, kommer drönaren flyga i en rak bana. Denna enkla navigering gör det möjligt att flyga i en bestämd rak riktning medan du kan koncentrera dig på att filma.

Waypoints

Planera flygvägar för din Inspire 1 genom att ange flera GPS-punkter, eller waypoints, i en bana. Drönaren kommer att flyga enligt den förinställda rutten, så att du kan fokusera på kameran.

Point of Interest

Välj ut ett speciellt föremål, byggnad, landmärke eller dig själv, som du vill att kameran ska fokusera på ställ in höjd, radie och hastighet. Sedan kommer Inspire 1 cirkulera runt föremålet med kameran riktad mot objektet.

Home Lock

När det är dags att avsluta flygturen kan du aktivera Home Lock som låser drönarens riktning till att flyga tillbaka till dig, oavsett vilken position den har eller håll som den är riktad mot.

Flyg inomhus

Alla scener sker inte utomhus, och Inspire 1 hindrar dig inte från att fortsätta filma även under tak och mellan väggar.  Tack vare Optical Flow-teknik som använder en speciell kamera och ljudvågar kan du flyga inomhus, utan GPS-signal. Drönaren kan då flyga inomhus, vara stilla i luften när du släpper kontrollerna och sedan svara på dina kommandon även utan GPS.

Full kontroll med dubbla handkontroller

Zenmuse X5R-kameran är lika avancerad som många system- och filmkameror på marknaden idag, med lika många möjligheter till inställningar. Flera av dem har snabbknappar direkt på fjärrkontrollen, vilket gör det enkelt att styra drönare och kamera samtidigt. Handkontrollerna har en jog dial som gör att du snabbt kan ändra kamerainställningar och anpassa knapparna efter dina önskemål.

Med Inspire 1 Raw medföljer dessutom två handkontroller vilket gör det möjligt att dela upp jobbet. Låt en person vara pilot medan den andra kan fokusera på att sköta alla kamerainställningar.

Kraftfull DJI GO App

För att kunna flyga Inspire 1 krävs att du har DJI Go-appen installerad på din mobil eller surfplatta. I appen kan du först och främst se kameravyn medan du flyger, i HD 720p-upplösning.
Appen ger dig också information om höjd och position av din drönare, batteristatus och visar loggar över din flygning. Du kan också göra alla kamerainställningar såsom ändra slutare, bländare, ISO med mera, till och med under tiden du flyger. Det är också via DJI Go som du ställer in de olika intelligenta flyglägena.
Appen är kostnadsfri och finns tillgänglig för både iOS och Android.

Kameran - Zenmuse X5R

Zenmuse X5R är en väldigt speciell kamera på väldigt många plan. För det första har den MicroFour Thirds-sensor som man hittar hos flera spegellösa systemkameror, vilken är åtta gånger större än traditionella sensorer i till exempel mobilkameror och andra mindre digitalkameror för flygfotografering. För det andra har den ett löstagbart objektiv och kan alltså bytas ut mot några andra noggrant utvalda objektiv.
Detta gör kameran likvärdig en vanlig spegellös systemkamera av idag med 4K-filmning, stillbildsfotografering i 16 megapixlar och mängder av exponeringsinställningar. Det som gör att den sticker ut från mängden och blir alldeles extraordinär är möjligheten att fotografera och filma i förlustfritt råformat, Adobe DNG respektive CinemaDNG.

MicroFour Thirds-sensor

Inuti Zenmuse X5R sitter en kraftfull Micro Four Thirds-sensor (MFT) som är helt revolutionerande för en flygkamera. Den är åtta gånger så stor som sensorn i DJIs tidigare X3-kamera och många av dagens mobilkameror och actionkameror. Större sensor ger bättre bildkvalitet per pixel med mycket lågt och möjlighet att ha stor bländare vilket ger kort skärpedjup samt hög ljuskänslighet med ett ISO-område på 100 till 25 600. MFT-systemet gör att kameran kan vara spegellös vilket gör formatet litet och kompakt utan onödig optik. Man har också skalat bort allt onödigt som skärm, sökare, grepp och kontroller för att hålla nere storlek och vikt och anpassa den för luftburen användning.

Utbytbara objektiv

Som världens första MTF-kamera gjord speciellt för professionell flygfotografering ger Zenmuse X5R även dig friheten att välja ditt objektiv. Det medföljande objektivet DJI 15 mm f/1.7 Prime Lens ger en motsvarighet på 30 mm i 135 mm-film och ett brett synfält på 72°. Även ett motljusskydd ingår.

Microfour Thirds MFT M4/3 Zenmuse X5R Inspire 1 Raw drone

Tack vare standard MFT-fattning är det möjligt att byta ut det medföljande objektivet mot en handfull andra objektiv på marknaden från stora objektivtillverkare. I dagsläget finns tre objektiv som passar och är små och lätta nog att fungera på Inspire 1 som ger rätt balans utan att påverka flygfunktionerna. Dessa är:
- Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12 mm f/2.0 - ger 84° FOV (field of view)
- Olympus M.ZUIKO 17 mm f/1.8 - ger 66° FOV (field of view)
- Panasonic Lumix 15 mm G Leica DG Summilux f/1.7 ASPH - ger 72° FOV (field of view)

360° rotation och världsledande stabilisering

Tack vare att drönarbenen lyfts upp under flygning ger de fri sikt för kameran, runt om. Det utnyttjas till fullo genom en 360°-rotation av kameran. Så låt drönaren hovra medan du filmar hela omgivningen.
För att försäkra dig om perfekta filmningar i luften med följsamma kamerasvepningar är DJI's 3-axliga gimbal-upphängning med världsledande stabiliseringsteknik perfekt integrerad med kameran.

Gimbal-stativet samverkar med Inspire 1 under flygningen så de kraftfulla borstlösa motorerna omedelbart kan svara på varje liten rörelse för att hålla kameran på jämn nivå, även när du använder dig av lång slutartid eller time-lapse-fotografering. Allt för att du ska kunan fokusera på vad du vill fånga i kameran, och vara trygg i att resultatet kommer att vara stabil och klar att använda.

Autofokus

Inspire 1 och Zenmuse X5R är banbrytande på många plan. De är också först ut med autofokussystem på en flygande kamera. Zenmuse X5R har en höghastighetsfokus av kontrasttyp. Välj mellan olika lägen för autofokus eller sköt den själv via manuell fokus. I DJI GO-appen kan du ställa skärpan precis där du vill bara genom att helt enkelt peka på skärmen. Övriga lägen är fokushjälp/autozoom samt focus peaking.
För ännu mer exakt manuell fokus kan DJI Focus användas. Det är ett fysiskt tillbehör (medföljer ej) som ansluts till fjärrkontrollen, vilket gör det möjligt att ha en person helt och hållet ansvarig för fokusen, medan en annan sköter kameran och en tredje flyger drönaren. DJI Focus är en fokuskontroll med justerbart hjul och OLED-display som gör det möjligt att anpassa kontrollen efter dina önskemål och gör det möjligt att bestämma över fokusen i kameran på Inspire, även om drönaren är upp till 2 km bort.

Hög nivå på stillbilder

Tack vare sin stora MFT-sensor kan Zenmuse X5R fånga fantastiska 16 megapixels stillbilder med en otrolig detaljrikedom. Med hög kvalitet, hög känslighet fångar Zenmuse X5R fotografier, i både JPEG och RAW, som kommer att uppfylla de högsta av standarder. De extra pixlarna (25% ökning jämfört med den ursprungliga Inspire 1-kameran) får du inte bara mer detaljerade bilder, utan också mer utrymme för efterbearbetning.
Bestäm själv över exponeringen precis som du är van att göra med traditionella kameror tack vare P / S / A / M-lägen.

512 GB SSD-lagring

Den största skillnaden mellan Zenmuse X5R och X5 är möjligheten att fotografera och filma i rå-format. Råfilm i 4K-upplösning på 4096x2160, 23.98p med en genomsnittlig bitrate på 1,6 Gbps (jmf Zenmuse X5 60 Mbps) i Cinema DNG-format tar plats. Därför medföljer en liten SSD-disk på 512 GB för att hantera all rådata. Vanlig komprimerad film (H.264) sparas samtidigt på microSD-minneskort precis som hos tidigare modeller (16 GB medföljer).

Förlustfri film i råformat

Med Zenmuse X5R har DJI tagit kraften av RAW och applicerat i världens första kamera av denna typ som kan filma 4K rå-video, vilket gör den perfekt för professionell filmproduktion. Det dig möjlighet att fånga varje video med all sina ursprungliga data intakt med förlustfri kvalitet, vilket ger dig full kontroll att redigera varje enskild bildruta.Tillsammans med en maximal bitrate på häpnadsväckande 2.4 Gbps, kommer 4K-filmer som spelats in med Zenmuse X5R förbluffa dig med en detaljrikedom och klarhet som är helt oöverträffad av någon annan flygkamera.

I förpackningen

 • Inspire 1 Raw
 • 2 st handkontroller 
 • Zenmuse X5R-kamera med gimbal-upphängning
 • Objektiv DJI MFT 15mm f/1,7 ASP-H
 • Motljusskydd
 • Kamerabalansring 
 • 512 GB mini-SSD
 • Kortläsare
 • 4 par propellrar
 • Intelligent Flight Battery (TB47)
 • Batteriladdare 
 • Strömkabel
 • 2 st microUSB-kablar
 • Laddkabel till handkontroll
 • USB 3.0-kabel 
 • Sele 
 • Kamera med gimbalbox 
 • Väska 
 • MicroSD-kort (16 GB) 
 • Manual, snabbstartguide, säkerhetsinformation och guidelines

När du flyger drönare är du skyldig att följa de lagar och föreskrifter som gäller för all luftfart. Ändringar förekommer så det är viktigt att alltid hålla sig uppdaterad.
Läs mer på
transportstyrelsen.se/dronare
Artikelnummer:
DJI Inspire 1 Raw

Drift & produktion:  Wikinggruppen