Massagepistol

Vad är en massagepistol?

En massagepistol är ett verktyg som används för att kunna ge sig själv en bra massage. I många fall är det nödvändigt att boka tid hos en massör för att stimulera musklerna på ett effektivt sätt. En massagepistol ger dig därför möjligheten att uppnå samma resultat på egen hand i ditt eget hem.


 

Vad är massagepistolen bra för?

Bland de största fördelarna med en massagepistol är dess effektiva uppvärmning. Massage fungerar bra speciellt om du vill få igång stela eller trötta muskler. Massagepistolen värmer då upp musklerna snabbt för att komma igång. Många produkter har flera olika vibrationsnivåer att välja mellan för att kunna anpassa massagen efter eget behov. En stel muskel bör behandlas på en lägre nivå.

Efter en träning kan massagepistolen vara till stor hjälp för att uppnå en optimerad återhämtning. För bästa resultat bör du köra en session på lägre intensitetsnivå. Behandlingen stimulerar muskeln samtidigt som den har en antiinflammatorisk effekt. Massage efter träning kan ofta leda till mindre träningsvärk samt bättre rörlighet. Mjuka muskler rör sig snabbare och är mer mobila. En massagepistol mjukar upp spända muskler och ger dem den nödvändiga rörligheten som du mår bra av(källa: Fitnessfrank.com).


 

Hur fungerar en massagepistol?

I princip alla massagepistoler fungerar på samma sätt. Du placerar munstycket på muskeln som du vill behandla och väljer vibrationsnivå. Kombinera gärna vibrationer med värme för att få bästa möjliga effekt. En massagepistol kan användas för att stimulera bindväven, öka blodcirkulationen men även för att frigöra triggerpunkter.

Den fungerar väldigt bra efter träning då den förebygger stela leder och trötta muskler samtidigt som den mjukar upp kroppen. Massagepistolen är enkel att använda och kan trycka extra hårt på ställen som behöver den behandlingen. Behandlingstiden varierar massagepistoler och konsumenter emellan. Därför rekommenderas det att du alltid läser igenom anvisningarna innan användning.

Drift & produktion:  Wikinggruppen