Massagepistol

    MASSAGEPISTOL

 

De två viktigaste faktorerna hos en massagepistol är:

Amplitud

Det här är mesta möjliga vibration eller oscillation. Ju högre amplitud ju längre kan massagehuvudet ta sig och ju djupare kommer massagepistolen att massera. Hög amplitud betyder i praktiken att massagepistolen känns mycket kraftfullare.

Hypervolt är mer av en vibrationstyp och ger inte en känsla av slag som apparater med hög amplitud kan ge. Det är inte bara hastigheten (RPM) som avgör hur kraftfull maskinen känns. När den har hög amplitud kommer även lägre hastigheter att upplevas som intensiva.

 

RPM

RPM är samma sak som revolutions per minute. Det vill säga hur många gånger massagepistolen kan slå per minut. Det är vanligt med RPM på mellan 2000–3200. Det viktigaste är inte hög RPM utan att det går att justera. Det gäller ju att hitta den hastighet som passar bäst för varje massagetillfälle. Med lägre hastighet kan du värma upp en muskel för att sedan öka för effektivare behandling.

 

Andra viktiga faktorer

Det är mer än amplitud och RPM som bestämmer hur bra en massage pistol är. Du bör också beakta saker som:

  • Batteritid

  • Ljudnivå (omkring 40 dB är bra)

  • Antal delar att massera med

  • Vikt

  • Design och ergonomi på handtag

 

Vilket munstycke ska jag använda?

 

                       Soft head – Det här huvudet är bra att använda för de större muskelgrupperna så som låren, vaden och sätesmuskeln. Den är bra för att den rör stora områden och är mjuk men bestämd. Den är bra att använda innan träning för att mjuka upp musklerna men även efter träning.

Flat and thin – Den här är bra för specifika områden med tunn yta. Det är till exempel handleder eller vid benet på sidan av vaden. Det blir ett bra tryck utan att det blir för mycket på tunnare ytor.

                     Flat – Det här huvudet är bra för plana områden så som framsida lår och bröst. Den är väldigt skön att använda och eftersom att den har ett platt huvud blir trycket jämt på den punkten du masserar.

                Silicone – Huvudet Silicone är bra för känsliga områden och leder. Om du har en känslig eller öm punkt blir det ett skönt tryck som inte är för hårt mot den delen. Den fungerar bra på samma sätt mot leder om du inte vill att det ska bli ett lika stort och hårt tryck som med ett annat huvud.

Flowgun go                         Fork – Den här är väldigt bra för axlar, armar och underarmar. Den är skön att använda runt muskler och fungerar bra för att mjuka upp om du är stel.

Drift & produktion:  Wikinggruppen