Massagepistol

En massagepistol är ett batteridrivet redskap med en stötande arm som man förser med olika munstycken anpassade efter kroppens olika delar. När man sätter på pistolen börjar så armen att pulserande stöta och vibrera beroende på den styrka man valt och på så sätt stimulerar och behandlar munstycket det kroppsparti man håller redskapet mot. Man kan variera på vibrationernas styrka efter behov, och det är ett av de snabbaste och mest effektiva sätten att komma åt precis de punkter som ömmar. Beroende på vilket munstycke man väljer att använda så kan känslan liknas vid en knytnäve, ett eller ett par fingrar eller en häl som trycker på specifika ställen och till skillnad från massörer, vare sig de är proffs eller välmenande närstående, så tröttnar massagepistolen aldrig.

 

Allt som oftast så uppstår det spänningar, stela partier och muskelknutor i kroppen och det är något helt naturligt. Man kan få det av att träna, att sitta och ligga, att upprepa vissa rörelser alltför monotont eller på grund av väderomväxlingar. Andra faktorer som ålder, livsstil, dålig blodcirkulation och kroppshydda kan också påverka var och hur ofta man drabbas, för att inte tala om yrke, pendlande, hälsa och sömn.

För att motverka det här kan du göra ett antal saker, till exempel applicera olika värmegörande krämer och gå på massagebehandling, men ett av de allra effektivaste sätten är att skaffa en massagepistol. Tack vare dess teknologi och utformning kan du idag komma åt kroppens alla partier och ge dem en riktig omgång och med det uppleva fantastiska resultat.

Förutom den där befriande känslan när man kommer åt precis den rätta punkten så fungerar en massagepistol på flera olika sätt. Den ökar blodtillförseln till området som behandlas, vilket gör att muskler, leder och vävnad i just det partiet får hjälp att läka, återhämta och stärka sig. Det här är en av anledningarna till att redskapet blivit särskilt populärt bland personer som styrketränar mycket, då det är just under återhämtningsfasen som musklerna blir starkare och större. Genom att ge sig själv regelbundna behandlingar underlättar man hela den avgörande reparationsfasen, och har man väl börjat använda massagepistol blir det svårt att vara utan.

En annan anledning till att massagepistoler blivit så populära bland dem som sysslar med krävande fysiska aktiviteter och sport är att de motverkar den mjölksyra som så ofta uppstår vid hård träning.

Drift & produktion:  Wikinggruppen