Köp- och leveransvillkor

 

Leveransvillkor

GripenTrade förmedlar endast en vara mellan säljare och köpare. 
GripenTrade är inte säljare eller importör. Säljaren ansvarar för frakt/leverans.
Berörd säljare ansvarar för garantiärenden, reklamationer och ångerrätten.

Produkterna skickas av den enskilda säljaren, som finns inom EU.
Säljaren hanterar helt leveransen och anlitar oftast Postnord som slutleverantör.

Normal leveranstid är 3-5 arbetsdagar + brukar leverantören behöva 1-2 dagar . Är varorna ej köparen tillhanda inom 30 dagar från beställningstillfället äger köparen rätt att häva köpet.

Beställningar skickas i regel med Postnord, DHL, EMS, UPS, FedEx. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med säljaren/avsändaren. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till säljaren /avsändaren (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för arbete med hantering av varorna.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Dock är den högsta fraktavgiften 89:- oavsett vikt på försändelsen.

Ångerrätt/Reklamation

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Varan ska vara helt oanvända och skickas i sin originalkartong. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor, däribland Skyddsvästar). Notera att GripenTrade ej kan ta ansvar i ärenden som avser Ångerrätten då GripenTrade ej är säljare. Vid eventuella tvistemål avseende rätten att nyttja Ångerrätten är respektive säljare av produkten kundens motpart (säljaren). Det är alltid garanti på de produkter du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten till där varan skickades från i de fall du nyttjar ångerrätten.

Vid köp av förseglade produkter gäller Ångerrätten endast att man får prova varan likvärdigt som du provar varan i en fysiskt butik. Således går det ej att använda varan så att det uppstår en värdeminskning av produkten. I dessa fall har säljaren rätt att återbetala kunden med avdrag för den värdeminskning av produkten som uppstått. Detta då produkten ej längre går att sälja som ny.

Vid ångerrätt och reklamation hänvisas till säljaren/tillverkaren.
Kontakta GripenTrade vid behov av kontaktuppgifter.

Olika säljares vilkor:

Kugoo - https://www.kugookirineu.com/pages/return-refund  
Fiido -  https://www.fiido.com/pages/return-policy 
ADO - https://www.ado-bike.com/pages/return-policy?spm=..product_1a2e8dd6-ff64-4f97-9ec7-b0dceca960ae.footer_1.1
HIMO - https://www.himo-tech.eu/pages/terms-of-use
Engwe - https://engwe-bikes-eu.com/pages/warranty-policy
Gogobest - https://www.gogobest.com/pages/return-policy
Shengmilo - https://shengmilo.net/returns-policy/
Cmacewheel - https://cmacewheel.com/warranty/
Avaka - https://avakaebike.com/pages/exchange-and-return
Bezior - https://bezior.com/pages/return-policy
Lankeleisi - https://lankeleisi-bikes.com/pages/returns-policy
Niubility - https://www.niubilityebike.com/pages/exchange-and-return-policy
DYU - https://dyucycle.com/pages/refund-return-policy
Bogist - 
https://www.bogistshop.com/warranty/
Duotts - https://duotts.com/pages/warranty
Fafrees - https://www.fafreesebike.com/pages/warranty 


 

Ångerrätten gäller inte för skottsäkra västar och övriga ballistiska produkter då de tillverkas efter en beställning och har begränsad hållbarhet.

För återbetalning - ange ditt PayPal, Swish, postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Produktgaranti

GripenTrade hänvisar alla garantiärenden till säljaren och kan inte ansvara inför detta.
GripenTrade är behjälplig i dessa ärenden i kontakten med säljaren.

Betalningsalternativ

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av GripenTrade överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68%.

- Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

- Paypal

- Swish

- Banköverföring

Outlöst försändelse

För försändelser som ej är utlösta debiteras en avgift på 200 kr inklusive moms (800kr vid större produkter såsom elfordon) för att täcka transport- och administrationskostnader.

Minimiorder

Minimiorder är 20 kr inklusive moms.

Tryckfel

GripenTrade reserverar sig för eventuell tryckfel och uppenbara fel på sidan.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i GDPR.

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Mervärdesskatt, tullavgifter och importmoms

GripenTrade förmedlar endast en vara mellan säljare och köpare. Eventuella kostnader som tillkommer i samband med frakt utanför EU ingår i priset. 
GripenTrade är inte säljare eller importör.

Berörd säljare ansvarar för garantiärenden, reklamationer och ångerrätten.

Samtliga produkter under kategorin "Skyddsutrustning" skickas utanför EU varvid mottagaren ansvarar för importmoms.

Har säljaren/leverantören/exportören/avsändaren uppgett och intygat för GripenTrade att importmoms och frakt och införelsemoms och övriga kostnader ingår i beställningen är det då denne som ansvarar för detta.

Är du osäker om din vara omfattas av detta, vänligen kontakta GripenTrade innan ni genomför en beställning.

Pricerunner Köpgaranti

Som medlem på PriceRunner skyddas ditt köp upp till 50.000 kronor om något skulle gå fel. Denna Köpgaranti är gratis för dig som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss.

Även om du inte redan är medlem hos PriceRunner och kommit till vår hemsida genom dem så kan ditt köp omfattas av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är registrera dig inom en timme efter ditt köp. Att bli medlem kostar inget och tar mindre än tre minuter! Bli medlem gratis på PriceRunner

Om du vill att ditt köp ska innefattas av Köpgarantin så måste din beställning vara adresserad till dig personligen. Med Köpgarantin får du ersättning om en vara är defekt, om en enskild vara saknas vid leverans, om leverans av vara uteblir eller om varan är felaktig.

Om något gått fel med ditt köp ersätter Köpgarantin dig för såväl inköpskostnader som fraktkostnader. Du får även ersättning för direkt ekonomisk skada du lidit till följd av felet. Köpgarantin ersätter inte eventuell värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader.

På PriceRunner hittar du en lista på kategorier som ej omfattas samt kompletta användarvillkor som gäller.

Ja tack, ta mig till PriceRunner för gratis registrering!

 

GripenTrade är ett pyttelitet företaget inom internethandeln med förhoppning att kunna erbjuda ett varierande innehåll av attraktiva och ovanliga saker.

GripenTrade förmedlar endast en vara mellan säljare och köpare. 
GripenTrade är inte säljare eller importör.
Berörd säljare ansvarar för garantiärenden, reklamationer och ångerrätten.

 

Målsättningen som jag inte rubbar på är god kvalite till de lägsta priser som finns att hitta inom Sveriges gränser.

Ärlighet och Goodwill är synonymt med GripenTrade. Förhoppningen är en stark tro på att nöjda kunder återkommer och även föreslår sina vänner att titta in.

GripenTrade är till för De som gärna orkar vänta högst 5-10 dagar längre för att få sin efterlängtade produkt. Kan vara lite jobbigt och tråkigt ibland, men med lite framförhållning och tålamod så hoppas jag att den förnuftige gärna väntar dessa extra dagar om det kan innebära några hundralappar eller några tusenlappar mindre i pris.

Jag försöker hitta nya intressanta föremål som finns på marknaden utomlands och som ännu inte nått oss i Sverige ännu. Med flera års erfarenhet inom branschen så har det tydligt visat sig att de allra flesta varor har ett löljigt för högt pris. Förmodligen för att säljaren vill kräma ut så mycket cash som möjligt.

GripenTrade förmedlar varor mella säljare och köpare. GripenTrade har lagt ner mycket jobb och efterforskning på att hitta prisvärda och pålitliga säljare.

Mellan tummen och pekfingret så ligger mina priser på 50% mindre i vinst vid försäljning jämfört med andra etablerade och stora företag. Dessa andra 50% som blir över stannar således i Din egen ficka.

Mitt namn är Rickard och mitt pyttelitna företag heter alltså GripenTrade.

Moms och F-skatt och alla såna där tråkiga lagligheter finns.

Betalar skatt gör jag oxå angel

En annan sak som jag dessvärre är dåligt mottaglig för är obefogad dålig kritik eller misstro.

Jag är 100% seriös och förmedlar bara information från mina pålitliga leverantörer och deras fraktbolag.

Dock stämmer inte alltid deras seriösa prognos och förhoppningar med verkligheten när det gäller leveranstid. 

Detta bör inte belasta mitt anseende och beroende på min dagsform kanske jag är mindre nyanserad i mina svar  wink

En viktig fördel med att handla från GripenTrade är att jag inte är en "stor elefant".

Detta innebär att vid vänlig och normal konversation löser jag problem som uppstår väldigt smidigt.

Detta innebär att jag ger hellre kunden rätt och tar en liten förlust om den uppstår.

Vid köp av skyddsvästar

Då GripenTrade är ett seriöst och etablerat företag säljes endast Skyddsvästar selektivt. Detta innebär att du ska kunna uppvisa ett förordnande eller liknande på att du i ditt jobb är i behov av en skyddsväst. Försäljningen är inriktad på ordningsvakter och väktare. Även annan försäljning kan ske efter kontakt med GripenTrade där en godtagbar motivering ska ligga till grund för ett köp.

Då skyddsvästarna tillverkas efter beställning då de ska vara så nya som möjligt räknas dessa som specialbeställda produkter och omfattas därför inte av ångerrätten.

Vi välkomnar företag, kommunala och statliga myndigheter och uniformspersonal som kunder i webbutiken.

Drift & produktion:  Wikinggruppen